מה מניע אותנו לרכוש רהיטים? כיסאות, שולחנות, דלפקים, ארונות?
למעשה ניתן לחלק את זה לשניים:
• האחד הוא הצורך.
הצורך בריהוט נוסף (השלמה לקיים), הצורך למשהו חדש לשם עיצוב החלל, הצורך בהחלפת ריהוט שנשבר.
• הדבר השני הוא שינוי.
יצירת משהו שונה ממה שהיה עד כה. שינוי הוא דבר חיובי בבסיסו שמכניס אנרגיות חדשות למקום. כך שברגע שמחליטים לעשות שינוי בריהוט הקיים ולהחליפו בריהוט חדש, צריכים לבחון מספר היבטים אשר יאפשרו לכם לבחור את הריהוט המתאים ביותר לחלל אותו אתם מעוניינים לרהט.
ריהוט החדר, הכיתה, המשרד, הכוונה היא למילוי החלל של אותו מקום.
אז איך בעצם עושים זאת בצורה הנכונה ביותר?
כמובן שהכול טמון בתכנון שלכם מראש.
לפני שמתחילים לרוץ לחנויות הרהיטים או לבדוק באתרי האינטרנט הרבים, יש לתכנן מראש את החדר, הכיתה או המשרד, ולקבל החלטה עקרונית על סוג הרהיטים שיהיו באותו המקום, כגון, סוג הכיסאות, כיסאות תלמיד או כיסאות מורה, כיסאות פלסטיק סטנדרטיות או כיסאות מעוצבים? כיסאות מרופדים? כיסאות אורח או אולי כורסאות המתנה מפוארות?
באיזה תקציב? כיסאות אורח יכולים לנוע החל מ-130 ש"ח לכיסא ועד 700 ש"ח לכיסא, כיסאות מזכירה וכיסאות מנהל החל מ-200 ש"ח וכלה ב-2000 ש"ח, אולי ניתן לשלב כיסאות בר או כיסאות למסעדות. כמו כן ניתן למצוא גם את הפרויקטים המיוחדים כגון כיסאות רחף המותאמים לאוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר כקונספט מנצח של עיצוב לצד פרקטיות.
קונספט כיסאות הרחף מהווה פיתרון מושלם למיצוי מקסימאלי של מקום לצד אורך חיי מוצר ארוכים. הכיסאות בנויים ממערכת קפיצים המאפשרת למושב להסתובב ולחזור למקומו, וכן המערכת מאפשרת לזרוע שעליה נמצא הכיסא להיכנס ולצאת , כך שבסוף יום לימודים הכול נשאר מסודר ללא מגע יד אדם. כל יחידת הרחף, מערכת הרחף, מחוברת לרצפה דרך רגלי השולחנות כך שלא ניתן להזיז את השולחנות והכיסאות.
גם בעניין השולחנות ניתן למצוא מגוון רחב של שולחנות שונים ומעוצבים. שוב כמובן שהכול תלוי בתקציב לצד ההחלטה העקרונית שקבלתם על סוג הריהוט שיהיה. קיימים שולחנות רבים ומגוונים החל משולחנות תלמיד בדגמים שונים, שולחנות מורה, שולחנות מחשב, שולחנות מעבדה שונים וכלה בשולחנות מזכירה שולחנות מנהל ודלפקי כניסה שונים.
חשוב מאוד להיצמד לתוכנית שעיצבתם וקבלתם, בטרם רצתם לחנויות ובדקתם באתרי האינטרנט השונים, אחרת אתם יכולים להתפזר בקלות בריהוט שאינו תואם את אותו החלל, בעיקר גלל בחירות אמוציונאליות ולא רציונאליות.
בכל מה שקשור לארונות או ארוניות, רצוי להתאים את גודל הארון או הארונית והצבעים שנבחרו לפונקציונאליות הדרושה מאותו ארון או ארונית.
טיפ חשוב: לא תמיד צריך להחליף את כל הריהוט בחדר, מספיק לפעמים להחליף פרטי ריהוט שהם הרוסים בצורה אקוטית ואילו את השאר ניתן לתקן, תלוי כמובן עד כמה אותו הריהוט יקר. לדוגמא כיסאות שעלותן בשוק מעל 250 ש"ח, כדאי לבדוק קודם עם יצרני רהיטים האם ניתן לתקן או לצבוע את אותו הרהיט.
יש לחפש חלקי חילוף לריהוט. לעיתים ניתן להסתפק בהחלפת הפלטה של השולחן, או הרגליים של השולחן.
תופתעו לגלות שלעיתים רבות המוצר לאחר התיקון או השיפוץ יראה ממש כמו חדש ועלות השיפוץ או התיקון יכולה להגיע למחצית מעלות המוצר החדש.
בכל מקרה תתחדשו!
משה עוזיאל, מנכ"ל חברת TRM ריהוט, המייצרת ומייבאת ריהוט מוסדי וריהוט משרדי www.trm-rihut.co.il